logobellacyka

Белла Сука (Bella de Teef) is in 2011 geboren in Morozovo, een klein en vergeten dorp in de Russische Taiga. Al vroeg in haar jeugd besloot ze haar uitzichtloze bestaan achter zich te laten door te kiezen voor een leven in de grote stad. Drie jaar woonde ze in een kleurloze arbeiderswijk in het noorden van Moskou samen met ene Aleksandr Tsjekoelajev, een vereenzaamde (maar lieve) voormalige bietenteler met een drankprobleem.
 
Na de onfortuinlijke dood van de oude Aleksandr - en na enige omzwervingen - kwam Bella terecht in een van de meest beruchte asielen van Moskou. Voormalige heropvoedingskampen die niet zelden het voorportaal zijn van de dood.
 
In het kamp heeft Bella het hart gestolen van Olga, de kokkin. Zij was het ook die Bella  heeft leren lezen en schrijven. Olga heeft Bella ook geholpen met haar profiel op een website met Russische bruiden waar ze kennismaakte met Bob de Hond (wie kent 'm niet?).
 
Op 30 november 2014 is Bella naar Nederland gekomen om samen te gaan wonen met Bob. Eenmaal per week schrijft ze een brief aan haar moeder waarin ze vertelt over haar leven in het vrije westen en waarin ze weemoedig haar herinneringen aan haar jeugd in de Taiga deelt.
 
Getekend door het harde Russische bestaan, de koude winters en het menu van aardappelschillen en ganzenvet is haar kijk op het leven niet altijd even vrolijk. Toch heeft de dappere Bella het vermogen om - net als alle Russische vrouwen - in iedere hopeloze situatie toch nog een klein sprankje licht te zien.
SFbBox by cox plate