logobellacyka

Op ongeveer 50 uur lopen ten oosten van Moskou ligt Morozovo; de derevnja waar ik geboren ben. Er is geen VVV of toeristenbureau. Je vind het niet in de Lonely Planet, de Rough Guide of National Geographic. Het staat ook niet in de Wikipedia. Maar het is wel een bijzonder plekje. Niet alleen vanwege de prachtige ligging, de vruchtbare landbouwgrond, de visrijke meren of het pittoreske station.

 

Dierenasiel Laika Loodgietersbedrijf Gizgozov De voormalige militaire kazerne
B2 Naar het meer
Kaplan's ambachtelijke beenhouwerij Gulyaev's Vleesparadijs Speeltuin Kindervreugd Hier woont de moeder van Bella
Fotostudio Moeratov Meubelparadijs Joeri Golovtsjenko Het groentenntuintje van Tatjana
Het flessendoppenhuis van Olga Plesjkova

 

De 450 dorpelingen zijn gelukkig en willen dat graag zo houden. Omdat ze bijna allemaal familie van elkaar zijn hebben ze ook veel dezelfde 'trekjes". Zo hebben ze een hekel aan "mensen uit de stad" en lusten ze geen "buitenlands eten".
Omdat ze over veel zaken hetzelfde denken verspillen de dorpelingen geen tijd aan dorpsraadverkiezingen en -vergaderingen. Alle tijd die daarmee gewonnen wordt brengen ze door bij de open haard, waar de mannen kruiswoordpuzzels oplossen en de vrouwen kruikenzakken breien.

Daar gaan de artikelen in de rubriek "Morozovo, mijn Derevnja" dus over; over het gewone dorpsleven in Morozovo en al haar bijzondere inwoners. Muis over de kaart hierboven. Je kunt dan zien waar ze wonen en wat de relatie tot elkaar is.